Beurzen & Exposities

 
                                   
VERKOOPTENTOONSTELLING AD GERRITSEN : Lofzang op de eigenheid
do 11 t/m za 13 mei en do 18 t/m 20 mei 2023 van 13.00-17.00 uur -Banstraat 4 Amsterdam

Het schurende werk van Ad Gerritsen is een hulde aan de eigenheid van het individu, aan de kwetsbaarheid van de enkeling.
Figuren met uiteenlopende emoties en eigenaardigheden bevolken zijn schilderijen en keramiek, waarbij Gerritsen de maatschappelijke norm
van wat ‘ normaal’ is voortdurend overschrijdt. Zijn werk is een ironisch spel met clichés en representaties van de mens die ons wordt opgedrongen door de beeldtaal van de massamedia en de kunstcanon; het is een schilderkunstig commentaar op hoe wij elkaar verbeelden en beoordelen.
Met solotentoonstellingen in Museum Arnhem (2015) en Kunstmuseum Den Haag (2018-2019) heeft Gerritsen de erkenning gekregen die hij verdient.

ART ON PAPER – Westergasfabriek , Amsterdam 9 mei-12 mei 2024 artonpaperamsterdam.nl

ART ON PAPER AMSTERDAM
FROM CLASSICAL TO CONTEMPORARY
Op Art on Paper Amsterdam concentreren circa 50 hedendaagse galerieën en 16 kunsthandelaren zich op kunstwerken op, van of met papier. De beurs vindt plaats in de industrieel-monumentale Gashouder en Transformatorhuis op Westergas in Amsterdam.

Werk op of met papier, of het nu potlood, houtskool, pen en inkt, aquarel, gouache of collage is, toont de kunstenaar in het meest spontane en artistiek vrije moment. De directheid die verbonden is met dit medium brengt kunstenaar en kijker zeer dicht bij elkaar. In hun intimiteit en kwetsbaarheid gedijen werken op of met papier goed bij de exclusieve aandacht die ze krijgen op deze gespecialiseerde kunstbeurs.

Kunst op of met papier heeft niet alleen artistiek gezien een bijzonder karakter, maar is vaak wat formaat en prijs betreft toegankelijk en aantrekkelijk. Beginnende kunstliefhebbers zullen hier wellicht één van hun eerste kunstaankopen doen.


PAN AMSTERDAM 19-26 november 2023 Parkhal Rai www.pan.nl STAND 030

Mark Grol, algemeen directeur PAN Amsterdam: “Deze nationale kunstbeurs is na twee spannende jaren weer helemaal terug. Met 15 deelnemers meer dan vorig jaar – toen er trouwens opvallend veel werd verkocht – doet bijna iedereen weer mee. Samen met de inspirerende randprogrammering ziet deze jubileumeditie er veelbelovend uit. Voor de verwachte 35.000 bezoekers wordt het een waar spektakel na de storm, ofwel een heuse ArtCity zoals architect Winy Maas deze PAN Amsterdam noemt in het campagnebeeld dat hij voor ons ontwierp.

BRAFA Brussels Expo 26 januari-2 februari 2025 www. brafa.art

BRAFA, die voor de vierde keer plaatsvindt in Brussels Expo, heeft haar publiek kunnen imponeren. In twee schitterend hertekende Paleizen in het teken van de art nouveau, het thema van deze 69e editie, hebben 130 exposanten, waarvan 12 nieuwkomers, hun mooiste pronkstukken voorgesteld. Dankzij de perfect opgestelde mix van periodes en stijlen bleven de bezoekers die de afgelopen acht dagen de gangen hebben doorkruist, geboeid.
Met een ratio van 35 % Belgische en 65 % buitenlandse galeries vonden de maar liefst 80.000 bezoekers, waaronder verzamelaars, museumcuratoren, interieurontwerpers en kunstliefhebbers, vanuit heel Europa, maar ook vanuit Japan, Mexico en de Verenigde Staten, de weg naar Brussels Expo om de Beurs te ontdekken.